Tilstandsrapport

Du kender den godt – tilstandsrapporten. Det er den, som udarbejdes ved næsten alle hushandler i Danmark. Den oplyser kommende købere om væsentlige fejl ved huset og er grundlaget for en ejerskifteforsikring.

Hos os kan du bestille en tilstandsrapport, som giver et objektivt billede af husets synlige skader. Tilstandsrapporten beskæftiger sig kun med selve bygningernes tekniske forhold, ikke grunden, løsøre, husets indretning, installationer udenfor bygningen osv. Den omfatter heller ikke installationernes funktionsdygtighed eller æstetiske forhold. Hvis en skade kun er et udtryk for sædvanligt slid og ælde, behøver den heller ikke at blive nævnt.

Fornuftig pris på tilstandsrapport og energimærke

Hos Bygbo giver vi en samlet pris på tilstandsrapporten og energimærket – og det gælder i hele landet. (Dog kun til brofaste øer)

Prisen er:

 • 0-150 m2 garager, skure, carport o.lign. – kr. 7000,- inkl. moms
 • 150-250 m2bolig inkl. garager, skure, carport o.lign – kr. 9000 inkl. moms
 • Mere end 250 m2og nedlagte landsbrugsejendomme – skriv efter pris eller kontakt os

Vi er professionelle hele vejen

Når vi udarbejder en tilstandsrapport, er du sikret et topprofessionelt personale. En tilstandsrapport bliver udarbejdet af en bygningssagkyndig, der er beskikket af Erhvervs- og Byggestyrelsen. Vi repræsenterer hverken køber eller sælger, men laver en tilstandsrapport, du kan være sikker på, giver et objektivt billede af husets synlige skader. Det giver tryghed for begge parter, så begge jeres rygge er dækket.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at den bygningssagkyndige, som laver tilstandsrapporten, ikke opdager de skjulte fejl og mangler – hvad enten det er et ødelagt gulv under tæppet, en muggen væg bag sofaen eller jernbjælken over garageporten, der er rustet væk bag murstenene.

Men heldigvis for huskøberen kan en ejerskifteforsikring i mange tilfælde netop træde ind og dække de skjulte fejl og mangler. Men husk, at den ikke dækker sædvanligt slid og ælde. Så hvis du som huskøber ikke selv er bygningskyndig, anbefaler vi at lade en anden byggesagkyndig bedømme de sandsynlige udgifter til vedligeholdelse af det hus, du gerne vil købe.

Sådan laver vi en tilstandsrapport

I tilstandsrapporten bedømmes skaderne på en skala med seks trin:

 • IB – ingen bemærkninger
 • K0 – rent kosmetiske skader
 • K1 – mindre alvorlige skader, som ikke har indflydelse på bygningsdelens funktion
 • K2 – alvorlige skader, hvor bygningsdelens funktion vil svigte
 • K3 – kritiske skader, hvor bygningsdelens funktion vil svigte, og hvor det kan medføre skader på andre bygningsdele
 • UN – undersøges nærmere, hvilket betyder at den bygningssagkyndige ikke kan overskue konsekvenserne af en fejl eller mangel.

Husk energimærket

Er det mere end 10 år siden, I har fået målt bygningens energimæssige tilstand, så skal det gøres igen i forbindelse med et salg. Hos Bygbo kan du sammen med tilstandsrapporten få udarbejdet et nyt energimærke.

Ved energimærkningen får du en vurdering, hvor vi gennemgår jeres større energiudgifter – fx til olie, gas, fjernvarme, el og vand. Du får desuden også et besparelsesforslag, hvor vi viser hvilke forbedringer, I med fordel kan gennemføre på boligen.

Kontakt os, hvis du har yderligere spørgsmål til udarbejdelse af tilstandsrapport og energimærkning. Vi har bred erfaring i alt fra energimærkning, trykprøver til tilstandsrapporter, lydmåling og termografi.

Du kan bestille et uforpligtende tilbud her på hjemmesiden på tilstandsrapport og energi-mærkning, og så vil vi kontakte dig indenfor 24 timer.

Bestil tilstandsrapport

  Vedhæft filer. Hvis flere filer så pak dem ned som en zip-fil